Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 gamenieuws

Auteur: Michiel Brunsveld op dinsdag 29 november 2011 om 09:37:01

Nieuwe blu-ray review: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2Het is nu echt afgelopen, de beroemde Harry Potter-serie is ten einde. De boeken waren al langer klaar en met de release van The Deathly Hallows: Part 2 stopt het ook qua films. Wij namen de blu-ray eens onder de loep.

Lees de filmrecensie.

» Reacties [6]

Auteur: Tim Lommerse op donderdag 22 september 2011 om 10:43:41

De eerste take van de kus van Ron en Hermelien

Total Film Iedereen die de boeken had gelezen zat er toch een beetje op te wachten bij de laatste Potter film: die kus tussen Ron en Hermelien. Acteurs Rupert Grint en Emma Watson waren inmiddels, na al die jaren van Harry Potter, een broer en zus voor elkaar geworden. Hoe dat dan gaat als je met elkaar moet zoenen in die laatste film, zie je hieronder in een korte clip.

» Reacties [3]

Auteur: Lodewijk Hoebens op woensdag 31 augustus 2011 om 14:43:41

Snape is het populairste character uit het Harry Potter universum

Worst Previews Met 20 procent van de stemmen is Snape (Sneep) verkozen tot het populairste personage van de gehele Harry Potter franchise. Ruim 70.000 keer is er gestemd en Snape haalde net genoeg stemmen om de nummer twee voor te blijven. Dit is niemand minder dan de lieftallige Hermione Granger (Hermelien). Het brons gaat naar Sirius Black. Geen Harry Potter dus in de top drie, hij valt net buiten de prijzen met een vierde plaats. Zijn maatje Ron Weasley staat netjes op plaats vijf.


Lord Voldemort is niet alleen in de films een echte verliezer, hij staat in de lijst op een magere zeventiende plaats. De populairste slechterik blijft Draco Malfoy met een tiende stek. Dat is een plaatsje lager dan die van de liefdevolle en moedige elf Dobby. Om te kijken waar je favoriete personage staat, volgt hier de top 40:

1. Severus Snape
2. Hermione Granger
3. Sirius Black
4. Harry Potter
5. Ron Weasley
6. Luna Lovegood
7. Ginny Weasley
8. Albus Dumbledore
9. Dobby
10. Draco Malfoy
11. Remus Lupin
12. Neville Longbottom
13. Fred Weasley
14. Bellatrix Lestrange
15. Minerva McGonagall
16. Rubeus Hagrid
17. Lord Voldemort
18. Nymphadora Tonks
19. Gilderoy Lockhart
20. George Weasley
21. James Potter
22. Hedwig
23. Lily Potter
24. Lucius Malfoy
25. Molly Weasley
26. Cedric Diggory
27. Alastor Moody
28. Arthur Weasley
29. Kreacher
30. Dementors
31. Dolores Umbridge
32. Moaning Myrtle
33. Sybill Trelawney
34. Rita Skeeter
35. Filius Flitwick
36. Argus Filch
37. Dudley Dursley
38. Vincent Crabbe
39. Gregory Goyle
40. Cornelius Fudge

» Reacties [9]

Auteur: Marc Scheepers op maandag 18 juli 2011 om 19:42:02

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 grootste opening ooit

Warner Bros. Pictures Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 beleeft de grootste filmopening ooit. Met $168,8 miljoen aan opbrengsten in Amerika in het eerste weekend verbreekt Harry het oude record, dat op naam stond van The Dark Knight uit 2008. De laatste Harry Potter-film opende daar in 4375 bioscopen, uitkomend op een gemiddelde van $38.526 per bioscoop.

Maar dat is niet het enige record dat Harry Potter wist te verbreken. Ook de beste internationale opening komt in handen van dit slotstuk. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 leverde maar liefst $476 miljoen op in het eerste weekend.

De volgende records zijn verpletterd door de laatste Harry Potter film:
1. Beste premièredag Amerika: $92.1 miljoen
2. Beste premièredag UK: $36.6 miljoen
3. Beste premièredag Australie: $26.7 miljoen
4. Beste premièredag internationaal: $476 miljoen
5. Beste IMAX openingsweekend: $23.5 miljoen
6. Beste voorverkoop Amerika: $43.5 miljoen

» Reacties [7]

Auteur: Michiel Brunsveld op zondag 17 juli 2011 om 14:52:11

Nieuwe poll: Wat vind jij van de laatste Harry Potter?

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 draait inmiddels in de bioscopen en de film is nu al een behoorlijk succes te noemen. Vele bezoekers van MoviesNET hebben de film al gezien en we zijn dan ook erg benieuwd naar wat jullie van dit laatste deel vonden.

Is het voor jou de beste film uit de serie? Was het prima vermaak, maar zonder echt te schitteren? Of had je er veel meer van verwacht en is het eigenlijk een matige afsluiter geworden? Laat het ons weten en breng ook zeker even je stem uit in de poll, rechts onderaan de site!

» Reacties [5]

Auteur: Marc Scheepers op vrijdag 15 juli 2011 om 08:51:18

Deathly Hallows: Part 2 zet nieuw bezoekersrecord op premièredag

Telegraaf Harry Potter and the Deathly Hallows: part 2 heeft een nieuw bezoekersrecord neergezet op de openingsavond. Maar liefst 124.837 bezoekers kwamen af op de première van het laatste deel, waarin Harry en Voldemort het tegen elkaar opnemen in een allesbeslissende strijd. Deze bezoekers waren goed voor ruim 1,2 miljoen euro aan omzet. Dat is hoger dan het vorige record, dat op naam stond van Harry Potter and the Half-Blood Prince. Die film haalde op de premièredag een omzet van 937.181 euro.

Vandaag gaat de film in Amerika in première. Er wordt verwacht dat ook daar de oude records aan flarden zullen gaan. De precieze cijfers kun je binnenkort hier op MoviesNET vinden.

Klik hier voor onze recensie van Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2.

» Reacties [12]

Auteur: Marc Scheepers op woensdag 13 juli 2011 om 18:05:10

Nieuwe filmrecensie: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2Harry en Voldemort nemen het tegen elkaar op in een allesbeslissend duel in dit allerlaatste deel van de Harry Potter-serie. Weet het een waardig einde te bieden? Lees het in deze recensie...

Lees de filmrecensie.

» Reacties [26]

Auteur: Tim Lommerse op maandag 11 juli 2011 om 09:22:45

Nieuwe featurette blikt terug op Harry Potter door de jaren heen

Coming Soon Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 draait eindelijk ook bijna in onze bioscopen. En dan is het echt allemaal voorbij. In de aanloop naar deze film zagen we dan ook een groot aantal filmpjes voorbij komen dat terugblikte op de voorbije Potterjaren. Het aanspreken van de emotie die hoort bij het einde van een tijdperk was blijkbaar de perfecte marketing-techniek voor deze film.

Daar sluit onderstaand filmpje bij aan. In deze nieuwste featurette worden we mee teruggenomen naar de allereerste Harry Potter, om via de zes andere delen tot de grote afsluiter te komen. Daarvan zijn ook beelden opgenomen, waarvan we het grootste deel echter wel kennen.

klik hier voor de gametrailer

» Reacties [4]

Auteur: Marc Scheepers op dinsdag 5 juli 2011 om 10:15:33

Featurette: laatste dagen op de Harry Potter set

Geektyrant Er is een filmpje opgedoken over de laatste dagen op de set van Harry Potter. Je kunt zien hoe de acteurs afscheid nemen van de set en van elkaar. Ook zien we Daniel Radcliffe een korte speech geven op zijn laatste dag.» Reacties [10]

Auteur: Tim Lommerse op vrijdag 1 juli 2011 om 08:41:35

Featurettes over de horcruxes en Gringotts

Screen Rant Er zijn twee nieuwe featurettes online verschenen voor Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2. De eerste is een iets andere variant op het filmpje dat al eerder verscheen. Het gaat over de 'horcruxes', voor de lezers van de Nederlandse boeken beter bekend als gruzielementen. Het is een soort opfrissertje voor we naar de bioscoop gaan voor de laatste Potter. Hoe zat het ook alweer? Wat is er ook alweer gebeurd in deel 1?

klik hier voor de gametrailer


Helemaal nieuw is deze nieuwe featurette over Goudgrijp (Gringotts). Plotspoilers zijn aanwezig, met name voor hen die de boeken niet hebben gelezen. Zij die dat wel hebben gedaan weten welke rol de bank in deze laatste film zal spelen. De beelden bieden een erg vermakelijke kijk achter de schermen.

klik hier voor de gametrailer


En tot slot, bij wijze van bonus, een nieuwe clip die zich afspeelt in The Chamber of Secrets:

» Reacties [5]

Auteur: Harmen Bootsma op woensdag 29 juni 2011 om 12:39:58

Nieuwe Harry Potter featurette: Where We Left Off

Coming Soon Warner Bros. Pictures heeft een nieuwe featurette over Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 online gezet. Where we left off neemt je een week voor de release van Part 2 nog even mee terug naar de gebeurtenissen uit Part 1. Zodat je alvast weer een beetje in het verhaal en in die Potter-vibe zit.

De laatste Harry Potter film draait vanaf 13 juli in de bioscopen in 3D, 2D en IMAX 3D.

» Reacties [4]

Auteur: Marc Scheepers op zaterdag 25 juni 2011 om 11:01:52

Opnieuw drie nieuwe Harry Potter TV-spots

comingsoon.net Warner Brothers is niet zuinig als het gaat om de reclamecampagne voor Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II. Ze hebben weer drie nieuwe TV-spots uitgebracht en in deze spots zitten zoals gebruikelijk weer zowel oude als enkele nieuwe beelden. Kijk en geniet.» Reacties [7]

Auteur: Tim Lommerse op vrijdag 24 juni 2011 om 11:03:45

Rowling onthult Pottermore

Pottermore Enige tijd geleden verscheen er plotseling een site genaamd 'Pottermore.com' waarop weinig meer te vinden was dan een aftellende klok. Al snel werd duidelijk dat het een initiatief was van J.K. Rowling zelf en dat het ging om een nieuw project van haar kant. Geen nieuw boek, werd er echter ook al direct bij gemeld.

Nu is er op dezelfde site een filmpje verschenen van de schrijfster, waarin zij één en ander toelicht. Pottermore wordt een "unieke, online leeservaring". Op de site staat de volgende beschrijving:

What is Pottermore?
Pottermore is a free website that builds an exciting online experience around the reading of the Harry Potter books.

Come back on 31st July to find out how you can get the chance to enter Pottermore early.

Verder kun je je e-mail adres achter laten zodat je gewaarschuwd wordt wanneer de inschrijving is opengesteld.

Bekijk hieronder het volledige introductiefilmpje van J.K. Rowling:

klik hier voor de gametrailer


Misschien is het je al opgevallen, maar aan het einde meldt Rowling tussen neus en lippen door dat er op de site ook e-books verkocht zullen gaan worden. Er is dan ook al de nodige scepsis ontstaan over de motieven van de schrijfster. Volgens menigeen gaat het enkel om een nieuwe manier om nog meer geld aan haar geesteskind te verdienen. Met de site gaat zij namelijk zelf de digitale versies van haar boeken verkopen.

Daarmee passeert Rowling de grote boekhandelaren (die alleen de fysieke vorm van haar boeken mogen verkopen) en strijkt zij per verkocht boek veel meer op dan de 25% die andere auteurs krijgen. Ze stapt hiermee in een snel groeiende markt: volgens cijfers van de Association of American Publishers groeide de markt voor e-books met 163% procent terwijl de verkoop van 'gewone' boeken met 19% daalde.

Meer informatie volgt in oktober, want dan wordt de site pas open gesteld voor publiek. Al hopen we natuurlijk iemand bij de gelukkigen te hebben die al vanaf 31 juli worden toegelaten.

» Reacties [11]

Auteur: Marc Scheepers op donderdag 16 juni 2011 om 10:49:04

Ook Harry's leger krijgt zijn eigen poster

Comingsoon Na het publiceren van de poster met Voldemorts leger kwamen we tot de ontdekking dat we zomaar de poster met Harry en de zijnen over het hoofd hadden gezien. Die willen we jullie toch echt niet onthouden, dus hier is hij alsnog. De film draait vanaf 13 juli in de Nederlandse Bioscopen.

» Reacties [5]

Auteur: Tim Lommerse op woensdag 15 juni 2011 om 12:35:28

Wederom een nieuwe poster voor Harry Potter

Coming Soon En weer een nieuwe poster voor de laatste Potter. Alle belangrijke karakters hebben hun poster gekregen, nu is het de beurt aan Voldemort en zijn leger dooddoeners. Het lang verwachte laatste deel, Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2, verschijnt over minder dan een maand: op 14 juli.

» Reacties [4]

Auteur: Marc Scheepers op donderdag 9 juni 2011 om 01:55:46

11 nieuwe Posters van Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Comingsoon De marketingmachine voor Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 draait op volle toeren. Er zijn weer 11 nieuwe posters vrijgegeven. Ditmaal zijn het veelal actieshots. De film komt uit op 13 juli, dus nog even geduld, al wordt dat met deze posters wel wat lastig.
» Reacties [10]

Auteur: Tim Lommerse op woensdag 8 juni 2011 om 10:35:39

Nieuwe featurette van Harry Potter

Screen Rant In het filmpje hieronder wordt er kort teruggeblikt op acht films over de jongen die bleef leven, Harry Potter. Er komen beelden uit het laatste deel voorbij, die we eigenlijk allemaal wel al kennen. Leuk zijn de toegevoegde beelden uit de eerdere films. Erg leuk zijn de commentaren van de mensen achter de film. Ronduit geweldig is de eerste screen-test van Harry Ron en Hermelien die we aan het begin van het filmpje mogen bekijken. Wat waren ze nog lief en onschuldig.

» Reacties [6]

Auteur: Tim Lommerse op maandag 6 juni 2011 om 21:44:51

Nieuwe clip uit Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2

Coming Soon Bekijk hieronder spiksplinternieuwe beelden uit Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2. En nieuw betekent dit keer ook echt nieuw. Wees gewaarschuwd. Zeker wanneer je het boek niet hebt gelezen kan dit een dikke spoiler zijn.

» Reacties [4]

Auteur: Tim Lommerse op vrijdag 3 juni 2011 om 16:06:32

Nog twee nieuwe posters voor Harry Potter

IMP Awards Bekijk hier nu twee nieuwe posters van Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2. Deze keer zijn Bellatrix en Marcel aan de beurt en daarmee lijkt de groep aardig compleet. Met dank aan enkele oplettende bezoekers die op het ontbreken van beide posters wezen.» Reacties [6]

Auteur: Marc Scheepers op woensdag 1 juni 2011 om 10:59:03

Nieuwe TV spots Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2

Comingsoon Vandaag zijn er 3 nieuwe TV spots van Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 verschenen. De meeste van de beelden kennen we natuurlijk al, maar toch zit er elke keer ook weer wat nieuws tussen. Bekijk ze dus snel in de players hieronder. Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 verschijnt op 14 juli. Nog even geduld dus.


» Reacties [11]

Auteur: Tim Lommerse op dinsdag 31 mei 2011 om 08:51:21

De nieuwste poster voor Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2

Coming Soon Toen de poster met Voldemort verscheen vroegen we jullie wie er volgens jullie op de volgende zou staan. Wie had zijn geld op Draco Malfidus gezet? Voor hen is het jammer dat er geen werkelijke weddenschap van is gemaakt, want de jonge telg van Malfidus is inderdaad de volgende die aan de beurt is.

» Reacties [10]

Auteur: Tim Lommerse op dinsdag 31 mei 2011 om 20:40:51

De Sneep karakterposter is verschenen

Coming Soon Hij werd al verwacht en hier is hij dan eindelijk: ook Sneep heeft zijn eigen poster gekregen. Eerder waren al Harry, Ron, Hermelien, Voldemort en Malfidus aan de beurt.

» Reacties [14]

Auteur: Tim Lommerse op zaterdag 28 mei 2011 om 11:49:59

Voldemort op de nieuwste poster voor Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2

Coming Soon Na de drie helden van Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 heeft nu ook de bad guy van de film zijn eigen poster. Harry, Ron en Hermelien gingen hem al voor. Vandaag is Voldemort aan de beurt. Wie zal de volgende zijn die we mogen bewonderen?

» Reacties [10]

Auteur: Harmen Bootsma op donderdag 26 mei 2011 om 08:08:29

Ook Ron laat zijn gezicht zien op een Deathly Hallows Part 2 poster

Coming Soon Jullie konden de afgelopen twee dagen de posters van Harry (Daniël Radcliffe) en Hermelien (Emma Watson) al zien en nu maakt Ron (Rupert Grint) de reeks van hoofdrolspelers compleet.

De laatste Harry Potter film draait vanaf 15 juli in de bioscopen.

» Reacties [5]

Auteur: Harmen Bootsma op woensdag 25 mei 2011 om 09:01:07

Opnieuw een Deathly Hallows Part 2 poster

Coming Soon Eerder deze week zagen jullie al een poster met Harry (Daniël Radcliffe) in de hoofdrol voorbij komen, maar nu is het tijd voor het betere werk: een poster van Hermelien (Emma Watson)! Misschien niet een van haar meest charmante poses, maar een gezonde dosis Emma is nooit weg natuurlijk.

» Reacties [4]

Auteur: Tim Lommerse op woensdag 25 mei 2011 om 11:04:40

Derde TV Spot voor de laatste Harry Potter

Coming Soon De promotie carrousel lijkt nu echt op volle toeren te gaan draaien voor Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2. Na het verschijnen van de eerste trailer begonnen er ook al snel TV Spots en posters op te duiken. Hieronder vind je alweer de derde TV Spot.

klik hier voor de gametrailer

» Reacties [7]

Auteur: Tim Lommerse op dinsdag 24 mei 2011 om 10:14:59

Nieuwe poster Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2

Coming Soon Bekijk hieronder de nieuwste poster voor Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2, die verschijnt op 14 juli. It All Ends is een quote die we al vaker zijn tegengekomen op materiaal rond deze film. Niet verwonderlijk, want er eindigt met dit laatste avontuur van Harry, Ron en Hermelien toch een tijdperk in de filmwereld.

» Reacties [9]

Auteur: Tim Lommerse op zondag 22 mei 2011 om 09:49:38

Nieuwe TV Spot voor Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Coming Soon Er is een tweedje clip verschenen uit Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2. De beelden zijn voor het grootste deel al te zien geweest in de trailer, maar het blijft er mooi uit zien. We kunnen niet wachten tot 14 juli.

klik hier voor de gametrailer

» Reacties [3]

Auteur: Michiel Brunsveld op zaterdag 14 mei 2011 om 08:30:21

Nieuwe TV Spot van Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Coming Soon Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 brengt de bekende filmserie tot een spectaculair einde deze zomer. Hoewel we er nog twee maanden op moeten wachten, kunnen we alvast wat sfeer proeven met deze nieuwe TV Spot.

» Reacties [2]

Auteur: Michiel Brunsveld op maandag 25 april 2011 om 10:14:10

Deze week nieuwe trailer Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Coming Soon ABC Family heeft laten weten dat men aanstaande woensdag de première heeft van de nieuwe trailer van Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2. Dit zal gebeuren tijdens een uitzending van Happy Gilmore.

De trailer geeft fans een kort voorproefje van de grote finale van de Harry Potter-filmreeks, inclusief de langverwachte strijd tussen Harry en Voldemort. Naar verwachting zal de trailer niet veel later zijn weg naar het internet vinden en uiteraard zie je de beelden dan ook hier op MoviesNET.

» Reacties [5]

Auteur: Tim Lommerse op maandag 18 april 2011 om 20:41:10

Vijftal foto's uit Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2

Total Film Hieronder zie je een vijftal nieuwe afbeeldingen uit het laatste deel van een van de meest succesvolle franchises ooit: Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2.

» Reacties [9]

Auteur: Michiel Brunsveld op donderdag 7 april 2011 om 15:35:54

Einde van Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 nog onzeker

Latino Review Het einde van Harry Potter and the Deathly Hallows mag dan al jaren geleden geschreven zijn door schrijfster J.K. Rowling, maar er lijkt nog altijd onzekerheid te zijn over hoe een deel van de climax in beeld wordt gebracht in de film Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2.

Deze zomer gaat het tweede en laatste deel van de grote finale in première, maar volgens actrice Helen McCrory, die Narcissa Malfoy speelt in de films, zijn er meerdere eindes opgenomen en is het nog onduidelijk welke regisseur David Yates zal kiezen als slotstuk van de film. De actrice vertelde:

With Narcissa, we actually filmed four different endings and I filmed three different battles. I don't know which ones the three Davids are going to pick. We haven't final full stop onto that.

Part 2 van de Deathly Hallows wordt op 14 juli in de bioscopen verwacht. Vanaf morgen is Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 op DVD en Blu-ray verkrijgbaar. De Blu-ray review van dit eerste deel kan je vanaf morgenochtend hier op MoviesNET lezen.

» Reacties [5]

Auteur: Tim Lommerse op dinsdag 29 maart 2011 om 00:02:04

Wederom een nieuwe poster voor de laatste Harry Potter

Screen Rant Nadat we je gisteren al een teaser poster konden bieden voor Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, is er nu poster online verschenen die allicht wat 'sprekender' is. Dit keer zien we Harry face tot face met zijn aartsvijand Voldem... - excuus - Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden. Ook is er in Brazilië een foto online opgedoken die een idee geeft van de vernietiging waar Potter en zijn vrienden mee te maken gaan krijgen. Een spoiler alert is wel op zijn plaats bij deze afbeelding, dus naar beneden scrollen op eigen risico (dit geldt niet voor de poster).

» Reacties [10]

Auteur: Michiel Brunsveld op maandag 28 maart 2011 om 08:12:22

Teaser poster van Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Coming Soon Nog voor de start van de CinemaCon is er al wat materiaal opgedoken van aankomende films, waaronder Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2. In het Conference Center waar vanaf vandaag de CinemaCon plaats zal vinden, is namelijk een eerste teaser poster gespot van de laatste Harry Potter-film.

De poster is eigenlijk gewoon een variatie op de "It All Ends Here" teaser poster die voor het eerste deel van Deathly Hallows werd uitgebracht. Kijk en oordeel zelf over de poster hieronder. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 wordt deze zomer in de bioscopen verwacht.

» Reacties [5]

Auteur: Michiel Brunsveld op vrijdag 18 maart 2011 om 08:01:23

Eerste video van Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Coming Soon Beelden zeggen meer dan woorden, dus kijk snel hieronder naar de eerste 'behind the scenes' video van Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2. Dit tweede deel is de grote finale, waarin de strijd tussen Harry Potter en Voldemort beslist moet worden.

Als extraatje vind je onder de video nog een nieuwe foto uit de film.» Reacties [10]

Auteur: Tim Lommerse op dinsdag 18 januari 2011 om 14:24:40

Een eerste blik op de laatste Harry Potter-film

Total Film De eerste afbeelding uit Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 is vrijgegeven door Warner Bros. Wat we hier in ieder geval uit kunnen afleiden is dat Marcel Lubbermans (Mattew Lewis) het zwaar te verduren krijgt in deze laatste film uit het Potter-epos.

Deze eerste blik op het (epische?) eindgevecht op het terrein van Zweinstein toont naast Lubbermans ook de onprettig gestoorde Bellatrix van Detta-Zwarts - de nicht van Harry's overleden peetvader Sirius Zwarts - op de achtergrond. Zij wordt gespeeld door Helena Bonham Carter.

Het wachten is nu op de volgende beelden...

» Reacties [10]

Auteur: Darja Hardenveld op maandag 27 december 2010 om 08:45:14

2011 Fast Forward: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2Wat is het?
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 is is het allerlaatste deel van de verhalenreeks van een jonge tovenaar genaamd Harry Potter en zijn strijd tegen het kwaad in de vorm van Voldemort. Dit deel vormt de ontknoping waar we allemaal al sinds 2002 op wachten.

In dit tweede deel gaat Harry samen met zijn vrienden Hermione en Ron verder met de zoektocht naar de horcruxes, met als doel ze te vernietigen. Op deze manier proberen ze de kwade tovenaar Voldemort te verslaan. Wanneer Lord Voldemort dit ontdekt, breekt de hel helemaal los en ontstaat er een groot gevecht. Vanaf dat moment is niets meer hetzelfde en dit moet het echte, epische slot van de serie worden.

Wie werken er aan mee?
Net zoals in de voorgaande zeven films zullen we de bekende gezichten van hoofdrolspelers Harry Potter (Daniel Radcliffe), Ron Weasley (Rupert Grint) en Hermione Granger (Emma Watson) terug zien. Ook namen als Severus Snape (Alan Rickman), Sirius Black (Gary Oldman) en Draco Malfoy (Tom Felton) komen in deze film terug.

Daarnaast zijn er nieuwe karakters, bijvoorbeeld The Gray Lady; de geest van Ravenclaw. Deze rol zal gespeeld worden door Kelly Macdonald. Macdonald speelde ondermeer in de films als Trainspotting en No Country for Old Men. David Yates is de regisseur van dit deel. Voor hem is Harry Potter echter geen onbekende. Hij regisseerde namelijk ook Harry Potter and The Order of the Phoenix, Harry Potter and The Half-Blood Prince en uiteraard Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1.

Wat hebben we er van gezien/gehoord?
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 komt op 14 juli 2011 uit in Nederland. In tegenstelling tot het eerste deel – dit werd een maand voor release afgeblazen-, wordt deel 2 wel in 3D uitgebracht. Verder is de film ook in 2D en IMAX in de bioscopen te zien. Echte trailers laten nog wel even op zich wachten, maar we verwachten genoeg campagnes, reclames en de bekende hype.

Wat vinden we er van?
Deze film geeft het antwoord op hoe alles zal aflopen. Zelfs voor hen die de boeken hebben gelezen en het einde al kennen, zal de nieuwsgierigheid hoogtij vieren. Want hoe is het laatste deel van het verhaal verfilmd? Omdat we al zeven Harry Potter-films hebben gezien, zijn we bevooroordeeld en zijn de verwachtingen hoog gespannen. Dat mag de pret echter niet drukken, want wij kijken enorm uit naar deze film en zijn erg benieuwd naar de ontknoping.

» Reacties [5]

MN Kalender: Juli 2015
Nieuwe vacature: Enthousiaste redacteur gezocht
Redirect Twitter
Redirect Facebook

Nu in de bioscoop

Hot Pursuit 10 september 2015
Schone Handen 10 september 2015
Southpaw 10 september 2015
The Rewrite 10 september 2015
The Transporter Refueled 10 september 2015
The Visit 10 september 2015
Vacation 10 september 2015
Chef 04 september 2015
Hitman: Agent 47 03 september 2015
Knock Knock 03 september 2015

Films met beste MoviesNET score

American Sniper
MoviesNET score:
Django Unchained
MoviesNET score:
Gone Girl
MoviesNET score:
Inception
MoviesNET score:
Interstellar
MoviesNET score:
Still Alice
MoviesNET score:
The King's Speech
MoviesNET score:
Whiplash
MoviesNET score:
22 Jump Street
MoviesNET score:
Avengers: Age of Ultron
MoviesNET score: